Tag dig langsomt - 5 tips til at komme i gang med et varigt vægttab

Der er mange gode grunde til at ønske sig et varigt vægttab - det kan f.eks. være:

Mere overskud i hverdagen

Med et vægttab medfører større fysisk overskud, da kroppen ikke skal bære på så meget. Du vil derfor finde større overskud i hverdagen, når kroppen ikke er udmattet senere på dagen. Der er herved også mere lyst og kunnen i forhold til leg med børnene og generelt at have en aktiv dag fra start til slut.

Bliv mere glad

Det er videnskabeligt bevist, at man bliver et gladere menneske af et vægttab. Det større fysiske overskud, påvirker det psykiske overskud, og du vil opleve en generelt gladere sindstilstand.

Undgå livsstilssygdomme

Mange sygdomme er tæt knyttet til livsstil - herunder overvægt. Ved en sundere livsstil, vil du derfor formindske chancen for en alvorlig sygdom. En sund og rask krop vil være stærkere og mere modstandsdygtig, og vil hjælpe dig igennem et helt liv.

Find inspiration til dit nye vægttab

Det kan være svært at finde en vej til det nye vægttab. Her er nogle gode idéer til at starte og vedligeholde et varigt vægttab.

1. Spis mindre

Du er oftest mæt efter første portion, men du vælger at spise videre fordi det smager dejligt. Lyder det bekendt? Det er en meget almindelig lyst, som du kan lære at kontrollere. Begræns dit madindtag til én portion. Hvis du synes det er svært, kan du bestille mad fra firmaer, der laver måltidskasser. Her får du kun til dét du skal bruge - altså én gulerod og to kartofler.

2. Dyrk motion

Find en passion indenfor sporten. Måske det er badminton med en ven, cykeltur i skoven eller en lang gåtur langs vandet? Find det, som du synes er sjovt at lave, ellers fungerer det ikke i længden. Hvis du kan finde en motions-ven vil det være med til at holde dig til den planlagte motion. Din nye motions-ven kan for eksempel være din kæreste, din ven eller din søskende.

3. Brug cyklen som transportmiddel

Hvis du har mulighed for det, er det en rigtig god idé, at bruge cyklen, som transportmiddel til arbejde. Det går selvfølgelig ikke, hvis du har meget langt til arbejde. Ved at tage cyklen til arbejde får du hver dag god motion og en masse frisk luft. Når du kommer hjem fra arbejde, kan du med god samvittighed lægge dig på sofaen og slappe af.

4. Tag trappen

Der ligger mange gode skridt i en trappe på en dag. Har du trappe på din arbejdsplads eller i din opgang, så vælg at tage trappen fremfor elevatoren. I løbet af en hel dag, vil dette give mange trin, som er gode for lårene og numsen samt konditionen ikke mindst. Trappen er derfor en rigtig god motion i løbet af dagen.

5. Spis mere vegetarisk

Der er mange kalorier at spare ved at spise mere vegetarisk. Vi behøver ikke så meget kød, og ved at leve mere vegetarisk sparer du herved på kødet. Du behøver ikke blive fanatisk, men blot skære ned, for eksempel ved at handle ind til halvt vegetarisk og halvt kød, så hver anden ret er vegetarisk. Du kan også blot vælge én vegetar-dag.

Vejen til et varigt vægttab

Det er vigtigt at finde en passion og middel vej i vejen til vægttabet. Dyrker du motion kun for at gøre det, går du hurtigt død i det. Prøv derfor at finde noget der har interesse for dig. Udforsk eventuelt forskellige sportsgrene med en god ven. Sørg også for ikke at sætte barren for højt, så det kun er sjovt de første måneder, og derfor ikke varer ved.

Menu
Top