Tag på fitness-ferie og tab dig: Sådan gør du

Du glæder dig sikkert til at komme på ferie i år, men i baghovedet har du måske også en lille stemme som siger: "Ferie, åh nej, så ryger kiloene på igen." Ferie og fitness går ikke rigtig hånd i hånd. Når vi snakker om ferie, så tænker man; dasen ved stranden, god mad, masser af vin og lækker is. 

Men din ferie behøver ikke ende i madorgier og dårlig samvittighed, du kan sagtens få det bedste ud af din ferie og stadig være fitness-minded. Læs med i denne artikel og find ud af hvordan.

Ferier med masser af vandring

Det er ikke fedt at rejse sydpå for så at søge med lys og lygte efter et fitnesscenter, hvor man kan stå og svede tran hver morgen. Vi tager på ferie for at slappe af, opleve og nyde vores omgivelser. Det er altså ikke tiden til at stå i et træningscenter. Betyder det, at vi ikke kan få bevæget os? Naturligvis ikke. Der er nemlig også masser af vandring på ferier. Byvandring, vandreture i bjergene med mere, hvor du får masser af kilometer i benene. 

En tur ud og gå er en enormt undervurderet form for træning, som alle kan være med til. Det er bare det ene ben foran det andet, og så får du samtidig set langt mere, når du går til dine destinationer. Det kan være du falder over hyggelige små butikker eller charmerende caféer, som er værd at besøge. 

En feriedestination med mulighed for masser af aktiviteter

Der findes feriedestinationer, som tilbyder all-inclusive, strand, restauranter og ikke særlig meget andet. Hvis du gerne vil på en fitness-ferie, hvor du også får tabt dig, så er det nok ikke disse destinationer, hvor du skal søge hen. 

Tjek mulighederne ud og køb for eksempel en billig rejse til Maspalomas, hvor der er masser af muligheder for vandreture og aktiviteter. Bare fordi du tager sydpå behøver det ikke handle om afslapning hele dagen. Kig derimod efter feriedestinationer, hvor der er mulighed for at du kan komme ud og være aktiv. 

Vælg dine måltider med omhu

Det er selvfølgelig vigtigt at holde sig aktiv, men den største synder, når det kommer til vægtøgning, er vores indtag. Især når man er på ferie, så ryger der hurtig en del mad indenbords. 

Det er naturligvis ikke fordi, at du ikke må nyde din yndlingsmad og en kold øl i solen, men det er vigtig, at du husker at spise i moderate mængder. Vælg et glas vand til maden frem for sodavand eller alkohol, spis små og lette måltider, undgå de tomme kalorier og forsøg at spis varieret. 

Man kan hurtig komme til at føle sig helt tung i maven efter måltider med masser af fedt og kulhydrater. Prøv at undgå de snaskede pizzaslice og burgere og vælg nogle sundere alternativer med varierede mængder af protein, kulhydrater og fedt.

Få pulsen op og køre

Man siger at voksne mennesker ihverfald skal have pulsen oppe og køre mindst 30 minutter om dagen. Det lyder ikke af meget, og det kan snildt klares, selvom man er på ferie. Et spil beachvolley på stranden, en god svømmetur eller et spil bold med familien er faktisk rigeligt med motion til, at man får sved på panden. 

Indtænk en masse sjove aktiviteter i løbet af dagen, som holder dig kørende, og samtidig er underholdende for dig at lave. Det vigtigste ved sundhed og fitness er, at du elsker den aktivitet, som du foretager dig. 

Snup en tidlig løbetur

Før resten af familien eller vennerne er ude af fjerene, så træk i løbeskoene og tag på en hurtig luntetur, mens solen står op. Det er en fantastisk måde at vågne op på, og så er motionen for dagen også klaret. Ved solopgangen er luften også frisk, og der er ikke lige så varmt udenfor, så det er den perfekte temperatur til en løbetur. 

Det kan godt være, at det er svært i starten, og hvis du er ved at tabe pusten, så tag en hurtig gåtur i stedet for. Når du vender tilbage til hotellet, så er du frisk og klar til dagen, plus du har fået klaret din daglige motion!

Pas på med alkohol

Hvis du er en af dem, som nyder et glas vin eller en øl i ny og næ, så kan det godt være, at du får indtaget for mange tomme kalorier. Alkohol mætter ikke på nogen måde, men det indeholder en del kalorier. En enkelt øl eller et glas rødvin kan indeholde 100-150 kalorier, og dem kan man hurtig drikke en del af. 

Skal du så helt lade være med at drikke på din ferie? Nej, det behøver du ikke, men du skal måske kigge efter sundere alternativer. 

Det kan for eksempel være at bytte rødvin ud med en lettere hvidvin. Nogle steder kan du kaloriefattige lyse øl. Hvis du er til spiritus, så er en gin og tonic eller danskvand og vodka et godt og kaloriefattigt alternativ til for eksempel en Long Island Icetea. Det er jo ikke fordi, at det hele skal blive alt for kedeligt, men husk at det er de små ændringer, som gør en verden til forskel.

Menu
Top